freon

Reincarcare cu freon pentru masina

Orice automobil care are instalatie de aer conditionat si climatizare, are nevoie de freon. Ce este acest freon? Este un amestec de diferite gaze, un compus chimic care are proprietatea de a vaporiza la temperaturi foarte joase, mai joase decat incaperea care se doreste a fi racita. Altfel spus freonul are temperatura de fierbere si temperatura de vaporizare mult mai mici decat temperatura mediului care se doreste a fi racit.

Fie ca vorbim de frigider sau de aerul conditionat din masina, freon-ul e elementul esential pentru ca instalatia de climatizare sa functioneze.Daca observi comenzile de pe bordul masinii ca nu mai functioneaza corespunzator si aerul nu mai raceste ca la inceput e bine sa mergi cu automobilul intr-un service avizat. In principiu, exista doua motive pentru care poate aparea acest defect – scaderea cantitatii de freon din instalatie sau scaderea transferului de aer interior sau exterior cauzat de existenta prafului si microorganisme pe filtru.

Primul semn ca ai o problema cu freonul este racirea necorespunzatoare. Tot din lipsa acestuia este posibil ca unitatea exterioara sa nu mai functioneze.Acestea sunt semne ca freonul din instalatie nu mai exista in cantitatea recomandata si trebuie reincarcat. Poti sa-ti dai seama de aceste aspecte in momentul in care incerci sa pornesti climatizarea si aerul nu se schimba.

Pierdere de freon se produce pe la imbinari, prin fisuri, pori sau prin strapungere mecanica a instalatiei frigorifice. De asemenea, e bine sa stii ca freonul se poate pierde brusc sau pe durata de timp mai mare. Situatia din urma este cea mai frecventa dar si cea mai grea de depistat. Inainte de a concluziona ca ati avea o pierdere de freon e bine sa verificati in prealabil functionarea corecta a unitatii exterioare sau interioare. Daca sigur e vorba de freon, atunci trebuie sa apelati la service auto omologat.

Service-uri care ofera servicii de incarcare freon trebuie sa fie omologate pentru ca altfel risti sa platesti un serviciu si sa te trezesti ca n-ai rezolvat nimic si ca instalatia e goala in continuare.Sau exista varianta ca vasul in care este depozitat agentul frigorific al masinii sa aiba o fisura sau un por. Acest fapt necesita o verificare amanuntita atat a unitatii interioare, a unitatii exterioare cat si a traseului frigorific. Mai mult, ambele unitati trebuie date jos si incarcate cu freon. Doar asa se poate depista pe unde scapa freonul. Odata depistat locul pe unde exista pierderi se executa reparatiile de rigoare – suduri sau inlocuiri ale materialului si se verifica din noi.

Telefon: 0768.44.44.88 si 031.432.86.71
Adresa: Calea Grivitei 174 A, Sector 1, Bucuresti – vezi harta
Program: Luni-Vineri 8.30 – 18.00 si Sambata 8.30 – 14.00

Call Now Button
×